MENÜ

KITEX nyelvvizsga

 

 Képtalálat a következőre: „german flag woman”

 

Kinek ajánlom a KITEX szakmai nyelvvizsgát?

Minden olyan gazdasági szakon tanuló diáknak, akinek a diplomához szüksége van egy-az összes magyar felsőoktatási intézményben elismert szakmai nyelvvizsgára, és aki a munkájában használható nyelvtudásra szeretne szert tenni, legyen az kereskedelem, logisztika, turizmus vagy vendéglátás.

 

 

Miért pont a KITEX idegenforgalmi nyelvvizsga?

Úgy gondolom, hogy a KITEX az egyik legegyszerűbb szakmai nyelvvizsga, amely nyelvtanuló-barát. Nincsenek ugyanis komplikált fordítási feladatok és nyelvtani tesztek, valamint a szakmai témakör is szűkebb, mint más gazdasági nyelvvizsgáknál. A nyelvtan helyett a német nyelvű kommunikáción van a fő hangsúly.

A „Hörverstehen”, azaz az idegen nyelvű szövegértés pedig azért könnyebb más nyelvvizsgákénál, mert itt steril körülmények közt, stúdióban felvett szöveget kell megérteni, „Hochdeutsch” kiejtéssel, minden háttérzaj nélkül. Más nyelvvizsgáknál eredeti körülmények között szöveget hall a vizsgázó, normál beszédtempóval, eltérő kiejtéssel, háttérzajjal együtt, mely bizony megnehezítheti a megértést.

További említésre méltó előnye a KITEX nyelvvizsgának, hogy külön letehető a szóbeli és az írásbeli része, ráadásul más szakmai nyelvvizsgákkal is kombinálható. Ez azt jelenti, hogy ha már rendelkezel egy sikeres BGF  szóbeli nyelvvizsgával, akkor elegendő, ha megszerzed a KITEX írásbeli nyelvvizsgát, a kettő együttvéve pedig komplex szakmai nyelvvizsgát jelent, így máris megvan a diplomád. 

 

A Kitex nyelvvizsgáról bővebben a Kitex honlapján olvashatsz: http://www.kitex.hu

 

KITEX nyelvvizsgafelkészítés, részletek és jelentkezés >>

         

      

 
Asztali nézet